Auto waterkoker

Zoek je een waterkoker voor in de auto, vrachtwagen of camper? Dan hebben we in dit artikel de 3 beste opties voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de beste auto waterkokers die we online hebben kunnen vinden, én waar klantervaringen over te lezen zijn. Daardoor hebben we alleen maar kwalitatieve producten aan het lijstje toegevoegd.
Ook vertellen we je graag waar je op moet letten bij het kopen van de beste auto waterkoker. Want het is natuurlijk hartstikke fijn als je gemakkelijk water kunt koken onderweg, aan de kant van de weg of op de camping.

Een auto waterkoker: wat zijn de voordelen?

Een auto waterkoker (ook wel carpoint waterkoker genoemd) is vooral handig voor mensen die veel in de auto zitten. Bijvoorbeeld als je van plan bent om veel kilometers te gaan maken. Met een auto waterkoker hoef je niet extra te stoppen om een kopje heet water of koffie te kopen bij een benzinestation of een wegrestaurant. Dat scheelt een hoop tijd en geld!

Ook als je een drukbezet persoon bent, kan een carpoint waterkoker goed van pas komen. Het kan je best wat tijd schelen. Stel dat je elke ochtend een uur naar je werk moet rijden. Dan kun je ervoor kiezen om thuis of op je werk een kopje koffie te maken. Maar het nadeel is dat je dan eerst moet wachten totdat het water gekookt is, én totdat je je kopje koffie hebt opgedronken. Als je de thee of koffie in de auto maakt, kun je elke ochtend toch weer een tijdje langer in bed blijven liggen 🙂

Waarop moet je letten bij het kopen van een auto waterkoker?

 • Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stekker van de waterkoker. Deze moet in de sigarettenaansteker van je auto passen. Gewone stekkers kun je logischerwijs dus niet gebruiken in de auto of vrachtwagen. De stekker van een waterkoker voor in de auto ziet eruit zoals op het plaatje hiernaast. 
 • Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de aansluiting. Deze moet 12 volt of 24 volt zijn, afhankelijk van waarin je rijdt. Rijd je in een auto, dan is de kans groot dat je een auto waterkoker voor een 12 volt aansluiting nodig hebt. Een vrachtwagen heeft vaak een 24 volt aansluiting. Dit heeft te maken met het aantal accu’s. Een auto heeft er vaak één, en een vrachtwagen vaak twee. Daardoor is het voltage het dubbele, namelijk geen 12v maar 24v. 
  In onderstaande selectie van beste auto waterkokers hebben we zowel 12v als 24v waterkokers verwerkt. 
 • Het is heel belangrijk dat de waterkoker veilig in gebruik is. Dat betekent in dit geval, dat de waterkoker stevig moet staan, zodat deze niet zomaar omvalt tijdens het rijden. Zorg daarom voor een auto waterkoker met een stevige, brede onderkant
 • Ook is het handig als de auto waterkoker beschikt over droogkookbeveiliging. Dat houdt in, dat het apparaat stopt met koken als er geen water in zit. Als de waterkoker namelijk wél kookt zonder dat er water in zit, dan kan er kortsluiting ontstaan. 
 • Let op de snelheid van de auto waterkoker. Waterkokers voor in de auto of vrachtwagen werken namelijk op een lage aansluiting. En daardoor kan het soms wat langer duren voordat het water gekookt is. Of in ieder geval langer dan dat je gewend bent van gewone waterkokers. Hierbij verschilt het ook per apparaat, hoe snel deze werkt. Vaak komt het erop neer dat auto waterkokers zo’n 10 minuten nodig hebben voordat het water gekookt is. Dit kan natuurlijk sneller of langzamer gaan, afhankelijk van welk product je koopt.

Auto waterkokers 12 volt: onze Top 3

Hieronder dan onze selectie van de beste auto of vrachtwagen waterkokers. Als je de bovenstaande eisen meeneemt in je keuze, en daarnaast kijkt naar je eigen wensen, dan moet het vast goed komen met je aankoop! 

Deze waterkoker voor in de auto van het merk Carpoint, is wat ons betreft één van de beste keuzes. De waterkoker heeft een 12 volt aansluiting, waardoor je deze in de sigarettenaansteker van de auto kan inpluggen. Daarnaast is de onderkant van het apparaat breder dan de bovenkant van het apparaat, waardoor deze stevig blijft staan. Dat is vooral handig als je de waterkoker gebruikt tijdens het rijden. Er past één liter water in en het apparaat beschikt over veiligheidsfuncties, zoals droogkookbeveiliging. De waterkoker heeft een doorschijnend stuk behuizing, waardoor je precies kunt zien hoeveel water erin zit. Dat is een voordeel, als je wilt kunnen afmeten hoeveel water er per keer gekookt wordt. Deze auto waterkoker is wat ons betreft echt een topper!
Net als bovenstaande waterkoker, wordt deze van Dunlop goed beoordeeld door andere klanten. Daarnaast wordt het apparaat internationaal veel verkocht en gebruikt. De aansluiting van dit apparaat is weer 12 volt, wat de waterkoekr geschikt maakt voor in de auto. Ook de bodem van de waterkoker maakt deze geschikt om te gebruiken tijdens het rijden, doordat deze wat breder is. De inhoud van de kan is 1 liter.
Weer een goede keuze is dit product van het merk Dometic. Het grootste voordeel van deze auto waterkoker is dat het onderstuk speciaal ontworpen is, zodat je deze kan vastmaken of monteren. Ook kun je de kan losmaken van het onderstuk, zodat je gemakkelijk heet water in kan schenken. Je zit dan namelijk niet met een kabel in de weg, want die blijft aan het onderstuk vastzitten. Het product heeft een aansluiting van 12v en wordt online goed beoordeeld. Weer een goede keuze dus, wat ons betreft!

Op zoek naar een vrachtwagen waterkoker 24v? 

Geen zorgen, want die zijn er gelukkig ook genoeg. De bovenstaande drie waterkokers hebben namelijk ook uitvoeringen met 24 volt aansluiting.

Waar kun je nog meer op letten bij een 12v of 24v waterkoker?

 • De snelheid: gebruik niet méér water dan nodig.
  We spraken in bovenstaande tekst over de snelheid van auto waterkokers. Om te zorgen dat de auto of vrachtwagen waterkoker zo goed mogelijk werkt, hebben we een goede tip voor je: doe niet méér water in de auto waterkoker dan je nodig hebt.
  Heb je maar één kopje heet water nodig? Probeer het dan zó af te meten, dat er ook maar één kopje water in de waterkoker opgewarmd hoeft te worden. Dan hoef je namelijk minder lang te wachten!
 • De online reviews – zowel nationaal als internationaal.
  In principe hebben we bij onze Top 5 rekening gehouden met alle kwaliteitseisen die belangrijk zijn, voor het kopen van een goede auto waterkoker. Maar mocht je tot een aankoop overgaan, dan kan het altijd lonend zijn om nog eens extra de klantbeoordelingen te lezen. Misschien zijn er nieuwe beoordelingen bij gekomen, of is het product veranderd nadat wij dit artikel hebben geschreven. Ondanks dat we natuurlijk proberen om onze website up to date te houden, kan er altijd iets veranderen. 

Wil je graag iets kwijt over auto / camper / carpoint / vrachtwagen waterkokers? Dan kun je hieronder in het reactieformulier je bericht schrijven. Ook kun je ons een vraag stellen of opmerkingen sturen via ons contactformulier op de website. Maar natuurlijk hopen we dat alles duidelijk is na het lezen van dit artikel 😉 Daarom wensen we je alvast heel veel plezier met je nieuwe waterkoker voor in de auto!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo