Dubbelwandige waterkoker

Van plan een dubbelwandige waterkoker te kopen? Oftewel, een waterkoker die niet warm wordt aan de buitenkant? We geven je helemaal gelijk. Er is niets zo vervelend als jezelf branden aan de buitenkant van een waterkoker, terwijl je het apparaat niet op een onvoorzichtige wijze gebruikt.
Veel waterkokers worden namelijk, na het koken van de inhoud (het water), behoorlijk heet aan de buitenkant. Het is dan oppassen geblazen als je er water uit wilt kunnen schenken zonder je te branden. 

Daarom snappen we het maar al te goed dat je op zoek bent naar de beste dubbelwandige waterkoker. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste waterkokers met een dubbele wand. Dat scheelt een hoop gedoe, het is veiliger, en door onze selectie hieronder kun je er zeker van zijn dat je sowieso een kwalitatieve waterkoker in huis haalt!

De beste dubbelwandige waterkoker: onze selectie

Onderstaand overzicht met dubbelwandige waterkokers is tot stand gekomen aan de hand van uitgebreid onderzoek dat we doen naar waterkokers. We kijken namelijk niet alleen maar naar de prijs, maar ook naar de ervaringen van andere klanten, de gebruikte materialen, de snelheid en stilheid van een waterkoker en de verkopende webshop. Aan de hand van deze peilers is onderstaande selectie tot stand gekomen. We hopen dat het je hiermee lukt om de beste dubbelwandige waterkoker te kopen. We wensen je alvast veel plezier ermee! En zijn blij dat je handen nu wat veiliger zullen zijn 🙂 

Een uitstekende energiezuinige waterkoker is de Styline van Bosch. Deze waterkoker heeft namelijk een vermogen van 2400 Watt en heeft daardoor minder tijd nodig om water aan de kook te brengen. Daarnaast zijn er nog 3 andere opties om je water te verhitten, waardoor je niet elke keer het water tot 100 graden hoeft te laten komen wanneer je alleen 80 graden voor je groene thee nodig hebt. Het apparaat heeft een strak design en een handig plateau waarop je de ketel kan neerzetten. Met een druk op de knop begint hij met het verhitten en je hebt zelfs een functie om het water warm te houden voor wanneer je op een later moment nog een kop thee wil. De waterkoker heeft een warmhoudfunctie tot 30 minuten en er past een redelijke hoeveelheid water in, namelijk anderhalve liter. De waterkoker is gemakkelijk te bedienen, heeft een inhoudsindicator en een kalkfilter. En wat we ook heel belangrijk vinden: het product krijgt behoorlijk goede online reviews!
More details +
Pluspunten:
 • Goede kwaliteit
 • Meerdere temperatuurstanden en warmhoudstand
 • Mooi strak design, in meerdere kleuren verkrijgbaar
Minpunten:
 • De waterkoker is niet goedkoop, maar heeft wel een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je krijg dus veel kwaliteit en functies voor deze prijs
Dit is wat ons betreft een topper, omdat het een waterkoker is die zowel stil is, als heel veel handige functies heeft. Een perfecte combinatie wat ons betreft! Het geluid van dit apparaat gaat maar tot 70 dB, wat vrij stil is. Daarnaast heeft deze water 5 verschillende in te stellen water temperaturen. Dat is met name erg prettig als je perfecte thee wilt zetten. Maar ook voor bijvoorbeeld babyvoeding - de stand van 40 graden is daarvoor handig, net als de steriliseerfunctie die op het apparaat zit. Het vermogen van dit apparaat is 2400 watt.
More details +
Pluspunten:
 • Heel veel handige functies: meerdere temperaturen kiezen, een steriliseerfunctie, warmhoudfunctie en extra lage temperatuur voor babyvoeding
 • Stille waterkoker
Een prachtige klassieke waterkoker van een goed merk. Dat is dit product van KitchenAid. Deze waterkoker kun je kopen in het rood, zwart, wit, grijs en crème. Het grootste voordeel van deze vintage waterkoker is dat je de temperatuur van tevoren kan instellen. Er zit een schuifje aan de zijkant van de waterkoker waarbij je temperaturen tussen de 50 en 100 ºC kan instellen. Het apparaat stopt dan automatisch met opwarmen als het water de juiste temperatuur heeft bereikt.
More details +
Pluspunten:
 • Mooi design, verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Temperatuur is van tevoren in te stellen
Minpunten:
 • Niet goedkoop
 • Vrij zwaar (2,8 kg) dus lastiger om op te tillen
Een absolute top waterkoker voor theeliefhebbers is deze van WMF! Je kunt kiezen uit zes verschillende temperatuurinstellingen, tussen de 60 en de 100 graden Celcius. In de waterkoker zit een zeef verwerkt, zodat je daar je thee (of gember bijvoorbeeld) in kan doen. Deze zeef kun je erin doen of eruit laten, daar kun je zelf voor kiezen. De waterkoker is van RVS met glas, dus misstaat zeker niet op je keukenblad. Daarnaast krijgt het apparaat hele goede online klantbeoordelingen. Een aanrader dus!
Deze waterkoker van Cuisinart is een hele goede keuze als je gaat voor kwaliteit. Het apparaat heeft aan de buitenkant verschillende knoppen zitten, zodat deze gemakkelijk te bedienen is. Via deze knoppen kun je zes verschillende temperaturen kiezen. Dat is ideaal voor als je verschillende soorten thee wilt kunnen maken, bijvoorbeeld. Of als je je mond niet wilt hoeven te branden aan kokend water. Ook kun je na het koken van het water, zorgen dat de waterkoker het water warm houdt. Dan hoef je hem niet telkens opnieuw aan te zetten. Een hele goede en mooie RVS waterkoker wat ons betreft!
Deze waterkoker van Tefal is speciaal ontworpen voor mensen die een dubbelwandige waterkoker willen. Door de dubbele wand blijft de waterkoker namelijk koel aan de buitenkant. Daardoor hoef je je niet te verbranden wanneer je de buitenkant van de waterkoker aanraakt. Het zit zelfs in de naam van het product: "Safe to touch" - veilig om aan te raken. Daarnaast is de waterkoker vrij van BPA, en heeft het een binnenkant van RVS.
More details +
Pluspunten:
 • Veilige waterkoker om aan te raken door de dubbele wand
 • Stijlvolle zwarte kleur
Minpunten:
 • Deze waterkoker maakt volgensklantbeoordelingen redelijk veel geluid
 • Sommigen vinden dat de kwaliteit van dit product beter had mogen zijn
Deze Flagship waterkoker van Tefal heeft een stijlvol en modern uiterlijk. Het digitale schermpje op het apparaat, laat op elk moment zien welke temperatuur het water heeft. Daarnaast kun je de waterkoker instellen op vijf verschillende warmtestanden, zodat je water tussen de  40 en 100 °C gekookt kan worden. Er zit een warmhoudfunctie op, die ervoor zorgt dat het water tot 30 minuten lang warm kan worden gehouden. Daarnaast is het een dubbelwandige waterkoker - daardoor blijft de buitenkant koel, zelfs als er kokend water in de waterkoker zit. Met deze dubbelwandige waterkoker kun je er dus zeker van zijn dat je niet zomaar je handen zal branden bij het oppaken van dit apparaat! Er past zo'n 1,7 liter water in.
More details +
Pluspunten:
 • Mooi, stijlvol zwart uiterlijk
 • Digitaal schermpje dat elke temperatuur aangeeft
 • Verschillende warmtestanden
Minpunten:
 • Het is niet heel goed te zien hoeveel water er in de waterkoker zit, vanaf de buitenkant
 • Deze waterkoker is niet heel snel

Een dubbelwandige waterkoker die niet heet wordt aan de buitenkant: kan dat wel?

Op internet zijn er verschillende verhalen te lezen over de warmte van de buitenkant van een dubbelwandige waterkoker. De een zegt dat de waterkoker niet heet wordt aan de buitenkant, en de ander zegt dat de buitenkant er alsnog vrij warm van wordt. 

Onze conclusie is dat het bij de meeste dubbelwandige waterkokers toch wel een verschil uitmaakt. Vergeleken met gewone waterkokers, is de kans dus groter dat de wand koel blijft. En dus veiliger is om aan te raken. 
Omdat dit per apparaat verschilt, kunnen we dit helaas niet met 100% zekerheid zeggen. Hoe kwalitatiever het apparaat, hoe groter de kans dat het veilig is om deze aan de buitenkant aan te raken als er heet water in zit. Lees voor de zekerheid altijd goed de online recensies door als je tot een aankoop wilt overgaan.

Waar je in ieder geval wél zeker van kan zijn, is dat een dubbelwandige waterkoker het water wat langer warm houdt. Dan hoef je deze dus minder snel opnieuw aan te zetten, en kun je er meerdere kopjes heet water uit halen met wat tussenpozen tussendoor. 

Heb je hier zelf ervaringen mee die je graag wilt delen? Dat vinden we alleen maar leuk! Laat in dat geval een berichtje achter in het reactieformulier hieronder, als je wilt. 

Benieuwd naar onze selectie van de top 5 waterkokers in het algemeen? Bekijk dan ons artikel over de beste waterkokers

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo