Reis waterkoker

Zoek je een goede reis waterkoker, camping waterkoker of opvouwbare waterkoker? Dan zul je veel aan dit artikel hebben! We hebben namelijk de beste keuzes voor je op een rijtje gezet. 

Een waterkoker voor op reis kan erg handig zijn: een camping waterkoker neemt weinig ruimte in beslag omdat ze vaak een klein formaat hebben, is vaak licht van gewicht, hebben weinig vermogen en zijn daarom gemakkelijk onderweg of tijdens het kamperen te gebruiken.

Waterkokers in hotelkamers zijn daarnaast niet altijd even schoon om te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld in het boek “Heads in beds” van Jacob Tomsky lezen, dat sommige mensen hotel waterkokers gebruiken om vlekken uit hun kleding te wassen. Bijvoorbeeld sokken of ondergoed. Ieks! Geen slecht idee dus, om je eigen waterkoker mee op reis te nemen.

Waar moet een camping waterkoker of reis waterkoker aan voldoen?

  • Een goede camping waterkoker verbruikt weinig vermogen.
    Liefst een vermogen van maximaal 1000 watt. Vaak ben je op campings namelijk afhankelijk van de hoeveelheid stroom die uit het paaltje naast je tent komt. Dat is niet voldoende voor een waterkoker met een flink vermogen van zo’n 2100 watt. 

  • De waterkoker voor op reis moet veilig zijn in gebruik.
    Dat wil zeggen, dat er bijvoorbeeld droogkookbeveiliging op zit, zodat de waterkoker stopt als er geen water in het apparaat zit.  

  • De waterkoker moet een stevige basis hebben.
    Als je aan het kamperen bent, kan het nogal snel gebeuren dat dingen omvallen. Bijvoorbeeld in een tent, want daar is niet alles even stabiel. Als een waterkoker een wat bredere, stevigere onderkant heeft, valt deze minder snel om. Een nadeel van een extra stabiele waterkoker is daarentegen wel vaak, dat deze zwaarder van gewicht is. 

Verschillende soorten waterkokers voor op reis

Waterkokers voor op reis zijn er in verschillende soorten en maten. Welke je kiest, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren. Kampeer je bijvoorbeeld vaak met een tent, dan maak je mogelijk een andere keuze dan wanneer je de waterkoker in een camper gebruikt. Of als je waterkoker in een koffer moet passen, en in hotelkamers gebruikt wordt. 

Zoek je een waterkoker die je vooral in de auto kan gebruiken? Bekijk dan ons artikel over auto waterkokers. We hebben een aantal van deze waterkokers ook meegenomen in onderstaande selectie, voor het geval je allebei de soorten wilt kunnen bekijken. 

Mocht je toch voor een gewone reis waterkoker kiezen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inklapbare waterkoker of opvouwbare waterkoker. Deze past gemakkelijk in je koffer, doordat je het apparaat in elkaar kunt vouwen. Dat scheelt een hoop ruimte.

Wil je een wat steviger formaat, dan zijn er ook veel camping waterkokers van kunststof. Deze lijken op de gewone waterkokers die thuis gebruikt, maar zijn kleiner, hebben een dunnere want (en zijn daardoor lichter) en verbruiken minder watt. 

Wanneer we het hebben over reiswaterkoker in het algemeen, en dan met name over de beste opvouwbare waterkoker, dan zetten we onderstaande waterkoker met stip op nummer één: 

Onze keuze
Aigostar Sapphire 30LDC travel
Inklapbaar, licht, klein en veilig in gebruik. Deze waterkoker van Aigostar is wat ons betreft een goede keuze als je op zoek bent naar een waterkoker voor op reis. Deze reis waterkoker heeft trouwens een extra handige functie, namelijk dat het apparaat je water automatisch warm houdt (boven de 80° Celcius).

Beste reis waterkoker: Top 5

Hieronder vind je de lijst van de volgens ons beste waterkokers voor op reis. Deze selectie hebben we gemaakt aan de hand van onze selectiecriteria (waaronder prijs, kwaliteit en reviews vallen). Daardoor zorgen we dat alleen de beste apparaten op onze website terecht komen. Zo doen wij de research naar producten, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Zo kun je alsnog de beste producten bestellen, zonder er veel tijd in te hoeven steken. 
We wensen je alvast heel veel (reis) plezier met je nieuwe aankoop!

Een lichte en compacte waterkoker voor op reis. Deze kunststof waterkoker van het merk Severin wordt gezien als een van de betere camping waterkokers van dit moment. Het apparaat is vrij van BPA, en er kan ongeveer een halve liter water in. Daarbij wordt het product geleverd met twee plastic bekers. Handig!
Een kleine, inklapbare waterkoker die je handig mee kan nemen op reis. Deze waterkoker van Aigostar is ontworpen om gemakkelijk mee te kunnen nemen in je bagage. Je kan er ongeveer 0,6 liter water in doen. Wat een groot voordeel is aan deze waterkoker, is dat hij het water automatisch opwarmt wanneer de temperatuur van het water onder de 80 graden Celcius komt. Een soort warmhoudfunctie, dus! Het vermogen van deze waterkoker is trouwens ook erg geschikt voor kampeerplekken: 750 watt.
Een goede reiswaterkoker met een stevige onderkant. De waterkoker is vrij klein, namelijk met een inhoud van 0,6 liter. Daardoor past hij gemakkelijk in de bagage en neemt hij ook in de tent of caravan niet veel ruimte in beslag. Bij het apparaat worden ook twee plastic bekers en lepeltjes geleverd.
Een mooie, kleine, inklapbare waterkoker. De grootte van de waterkoker is vergelijkbaar met de hoogte van een grote smartphone. Erg handig voor onderweg dus. Daarnaast is het mogelijk om verschillende temperatuurstanden in te stellen - wat ons betreft een groot voordeel.
Naast het feit dat deze waterkoker voor onderweg een hele leuke blauwe kleur heeft, is hij ook erg handig in gebruik. Het apparaat is licht en klein, waardoor hij gemakkelijk mee kan in de koffers. De twee bijgeleverde bekers en lepeltjes passen in de waterkoker, wat nog eens extra ruimte bespaart. De onderkant van het apparaat is wat breder, waardoor deze niet snel omvalt. Daarnaast is de waterkoker veilig in gebruik, doordat er droogkookbeveiliging op zit.
Een compacte camping waterkoker met twee bijgeleverde plastic kopjes en lepels. Deze waterkoker krijgt veel positieve beoordelingen op verschillende webshops. De waterkoker ziet er door zijn kleur stijlvol uit.
Deze waterkoker van het merk Mesko is verkrijgbaar in twee verschillende uitgaves: wit/groen of enkel wit. Door de stevige ondergrond (de voet waar de waterkoker op staat) valt het apparaat niet snel om. Dat maakt deze camping waterkoker extra geschikt voor op reis. Er past 1 liter water in, wat iets meer is dan de gemiddelde reiswaterkoker.
Deze waterkoker voor in de auto van het merk Carpoint, is wat ons betreft één van de beste keuzes. De waterkoker heeft een 12 volt aansluiting, waardoor je deze in de sigarettenaansteker van de auto kan inpluggen. Daarnaast is de onderkant van het apparaat breder dan de bovenkant van het apparaat, waardoor deze stevig blijft staan. Dat is vooral handig als je de waterkoker gebruikt tijdens het rijden. Er past één liter water in en het apparaat beschikt over veiligheidsfuncties, zoals droogkookbeveiliging. De waterkoker heeft een doorschijnend stuk behuizing, waardoor je precies kunt zien hoeveel water erin zit. Dat is een voordeel, als je wilt kunnen afmeten hoeveel water er per keer gekookt wordt. Deze auto waterkoker is wat ons betreft echt een topper!
Net als bovenstaande waterkoker, wordt deze van Dunlop goed beoordeeld door andere klanten. Daarnaast wordt het apparaat internationaal veel verkocht en gebruikt. De aansluiting van dit apparaat is weer 12 volt, wat de waterkoekr geschikt maakt voor in de auto. Ook de bodem van de waterkoker maakt deze geschikt om te gebruiken tijdens het rijden, doordat deze wat breder is. De inhoud van de kan is 1 liter.
Weer een goede keuze is dit product van het merk Dometic. Het grootste voordeel van deze auto waterkoker is dat het onderstuk speciaal ontworpen is, zodat je deze kan vastmaken of monteren. Ook kun je de kan losmaken van het onderstuk, zodat je gemakkelijk heet water in kan schenken. Je zit dan namelijk niet met een kabel in de weg, want die blijft aan het onderstuk vastzitten. Het product heeft een aansluiting van 12v en wordt online goed beoordeeld. Weer een goede keuze dus, wat ons betreft!

Camping waterkoker: wat je moet weten voor gebruik

Een reiswaterkoker heeft weinig vermogen dus doet er doorgaans wat langer over voordat je kokend water hebt. Normaal gezien ben je waarschijnlijk gewend dat je gewone waterkoker thuis, binnen een paar minuten klaar is met koken. Met reiswaterkokers is dat een ander verhaal. 
Een camping waterkoker van bijvoorbeeld één liter kan er namelijk soms wel 8 minuten over doen voordat deze klaar is met koken. Hoe kleiner de waterkoker is, hoe sneller het water doorgaans gekookt is. Omdat er weinig water in een reis waterkoker past, is het kookproces naar verhouding namelijk korter. 

Verder worden waterkokers voor op reis sneller heet aan de buitenkant, doordat er minder materiaal is gebruikt voor het maken van de waterkokers. Dan zijn ze namelijk lichter en gemakkelijker om onderweg mee te nemen. De wand is daardoor dunner, waardoor je sneller je handen kan branden. Dat is natuurlijk al helemaal het geval bij de opvouwbare waterkokers. Doordat deze op te vouwen zijn, is het logisch dat de buitenkant vrij dun is – dik plastic kun je namelijk niet zomaar in elkaar klappen. Om te zorgen dat je je handen niet brandt, is het belangrijk om hierop te letten. Pas dus goed op bij het vastpakken en uitschenken van deze apparaten!

Alternatief voor de kleine waterkoker voor op reis

Natuurlijk is een gewone reiswaterkoker een prima idee! Met name als je één van bovenstaande apparaten gebruikt, dan kun je heel veel plezier hebben van je waterkoker. Maar wist je dat er nog meer opties zijn om je water onderweg aan het koken te maken? 
Een dompelaar is wat dat betreft een heel goed alternatief voor een kampeerwaterkoker. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan alle opties via onderstaande link!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo