Smart waterkoker

Van plan om een smart waterkoker  of slimme waterkoker aan te schaffen? Leuk! Een smart waterkoker is namelijk de meest moderne waterkoker die momenteel verkrijgbaar is. 

Steeds meer producten worden “smart”. Dat wil zeggen, dat ze met een smartphone te bedienen zijn. Zo heb je smart speakers, lampen, alarmsystemen, deurbellen, TV’s en zelfs smart tandenborstels! Uiteraard kan een slimme waterkoker dan niet ontbreken in dit lijstje 😉

In dit artikel leggen we je graag uit wat een slimme of smart waterkoker allemaal kan, waar je op moet letten bij de aankoop én wat de beste waterkokers met app zijn. Want je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goed product in huis haalt. Daarom hebben wij van Waterkokerwijzer, uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste slimme waterkokers van dit moment. 

Een smart waterkoker: wat zijn de voordelen?

 • De belangrijkste eigenschap van een slimme waterkoker is natuurlijk dat je deze met je smartphone op afstand kan bedienen.
  Om de waterkoker te installeren, sluit je deze aan op jouw wifi-netwerk. Daarnaast installeer je de app die bij de waterkoker hoort (die krijg je bij de aankoop van de waterkoker bijgeleverd).
 • Je kan bijvoorbeeld ’s ochtends vanuit je bed alvast de waterkoker aanzetten, zodat je direct heet water hebt voor je ochtendkoffie of ochtendthee. 
 • Of nog beter: stel een alarm in met vaste tijden waarop de waterkoker het water gekookt moet hebben. Zo heb je bijvoorbeeld elke ochtend om half 8 alvast heet water klaarstaan. 
 • Een slimme waterkoker stuurt reminders als het water bijgevuld moet worden. Zo heb je altijd genoeg water in de waterkoker.
 • Veel nieuwere waterkokers hebben tegenwoordig de optie om verschillende temperaturen in te stellen. Ook waterkokers met app kunnen dit vaak.
 • Als een waterkoker in te stellen is vanaf zo’n 30 graden Celcius, dan is dit ideaal voor het maken van flesvoeding voor baby’s. Vooral ’s nachts kan dit erg prettig zijn, aangezien je vanuit bed alvast de waterkoker aan kan zetten. 
 • Met een slimme waterkoker heb je direct heet water. Dat maakt een smart waterkoker een goed alternatief voor een kokend water kraan. Die zijn vaak wat duurder in aanschaf en moeten geïnstalleerd worden in je keuken. Een waterkoker met app is wat dat betreft goedkoper, met hetzelfde effect! Namelijk, het direct kunnen inschenken van heet of kokend water. Het enige dat je bij een smart waterkoker hoeft te doen, is natuurlijk even de app openen op je telefoon. 

Een slimme waterkoker kopen: waar let je op?

 • Het is belangrijk dat de waterkoker app op jouw telefoon te gebruiken is. Check dus goed of de bijgeleverde app geschikt is voor Android of iOS. Meestal zijn de waterkoker apps geschikt voor allebei, maar het is wel goed om dit voor de zekerheid te controleren.
 • Veel smart waterkokers worden geleverd vanuit China. Meestal kun je er vanuit gaan, dat als je de waterkoker bestelt bij een goede webshop, de stekker Europees is. Maar check dit wel voordat je een smart waterkoker aanschaft.
 • Verder is het belangrijk om te letten op alle kwaliteitseisen die je normaal gezien zou stellen bij een gewone waterkoker. Bijvoorbeeld: is het materiaal kwalitatief? Is de prijs schappelijk? Is het merk betrouwbaar? En krijgt de waterkoker goede online reviews? 
  Een smart waterkoker kan natuurlijk erg aanlokkelijk zijn om te kopen, maar ze zijn niet allemaal even kwalitatief. Daarom hebben we in onderstaand overzicht rekening proberen te houden met de belangrijkste eisen die we stellen aan waterkokers.

Wil je hier meer over weten? Bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het kopen van een gewone waterkoker? Lees dan ons artikel over de beste waterkokers

Smart waterkoker of slimme waterkoker: onze selectie

Deze slimme waterkoker van Xiaomi is één van de meest verkopende smart waterkokers bij bekende webshops. De reviews zijn daarnaast ook prima: de waterkoker is snel, betrouwbaar in het gebruik en doet zijn werk óók goed via de app. Je kunt het water laten verwarmen op meerdere temperaturen. Ook zit er een warmhoudfunctie op, zodat je het water zelfs tot zo'n 11 á 12 uur warm kan houden. Wat deze waterkoker veiliger in gebruik maakt, is dat het apparaat zich automatisch uit kan schakelen.
More details +
Pluspunten:
 • Goede online beoordelingen
 • Meerdere temperatuurinstellingen
 • Geschikt voor zowel Android als iOS
Minpunten:
 • De waterkoker heeft geen kalkfilter, maar aangezien het verwarmingselement van de waterkoker niet uitsteekt (dus verborgen zit in de binnenkant), is er minder kans op kalkaanslag
Deze waterkoker van Smarter is te bedienen met een app. Gezien de functies van dit apparaat, kunnen we wel stellen dat deze waterkoker een hele veelzijdige waterkoker is. Naast het feit dat deze waterkoker "smart" is, kun je het water ook nog eens instellen op verschillende temperaturen, vanaf 20 graden Celsius. Dat maakt de waterkoker ideaal voor bijvoorbeeld flesvoeding, omdat daar wat lagere temperaturen voor nodig zijn dan voor bijvoorbeeld thee. Maar ook voor het maken van meerdere soorten thee zijn deze verschillende temperaturen ideaal. Verder beschikt het apparaat over een mooi RVS uiterlijk, een kalkfilter, droogkookbeveiliging en een warmhoudfunctie.
More details +
Pluspunten:
 • Verschillende temperaturen van het water in te stellen, vanaf 20 graden
 • "Welkom thuis" en wekker functie
 • 2 jaar garantie (check voor de zekerheid de voorwaarden van de verkopende webshop)
 • De waterkoker heeft een kalkfilter

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het kiezen van de beste smart waterkoker! Heb je nog vragen, suggesties of opmerkingen? Of wil je bijvoorbeeld je eigen ervaringen delen? Dan kun je een reactie achterlaten in het formulier hieronder. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo