Stille waterkoker

Zoek je een stille waterkoker? Dan hebben we in dit artikel de beste stille waterkokers voor je op een rijtje gezet! 

Het geluidsniveau van waterkokers kan enorm verschillen. De ene waterkoker maakt namelijk meer geluid dan de andere. Een waterkoker die veel lawaai maakt, kan een enorme stoorzender zijn in huis. Soms galmt het geluid helemaal door, en kun je je flink gaan ergeren aan het apparaat. Daarom hebben we de beste geluidloze waterkokers voor je uitgezocht!

Waterkokers zijn er in allerlei verschillende vormen, maten en merken. We maakten een selectie van de meest kwalitatieve waterkokers aan de hand van een aantal criteria. Zo kijken we vooral naar klantervaringen, reviews, de prijs/kwaliteitsverhouding en de gebruikte materialen van het apparaat.

Een stille waterkoker kopen: waar let je op?

Om te weten hoe stil een waterkoker is, dien je te letten op de hoeveelheid dB (decibel). Dat duidt namelijk aan hoeveel geluid het apparaat maakt. Hoe meer decibel, hoe meer lawaai de waterkoker maakt.

In principe kun je stellen dat een waterkoker met een geluid van maximaal 70 dB een stille waterkoker is. Als het apparaat dan aan het koken is, kun je gerust praten met anderen zonder last te hebben van het geluid van de waterkoker.

Een geluid met geluidssterkte tussen de 70 en 76 dB zou je “normaal” kunnen noemen. Het is geen lawaai, maar ook niet erg stil. Veel waterkokers zitten in deze categorie.

Een geluidssterkte van 77 dB of meer zou je voor keukenapparaten “luid” of lawaaierig kunnen noemen. Praat je met je gasten terwijl een apparaat zoveel geluid maakt, dan is het nodig om je stem te verheffen om jezelf verstaanbaar te kunnen maken.

In onderstaande lijst hebben we enkel waterkokers verwerkt die geluid maken tot 70 dB – erg stille apparaten dus!

Beste keuze
Espressions Smart Kettle
De beste stille waterkoker wat ons betreft. Deze Smart Kettle is van goede kwaliteit en biedt een hoop extra functies en voordelen. Daarbij komt het geluid van het apparaat niet boven de 70 dB.

In de lijst hieronder hebben we een selectie gemaakt van de beste geluidloze waterkokers. We hebben gekeken naar verschillende aspecten die een apparaat tot een kwalitatief apparaat maakt. Zo kijken we naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook de materialen en het merk zijn deels van belang. Met name hebben we ook gelet op de hoeveelheid positieve reacties die andere klanten hebben gegeven. Dat is natuurlijk de belangrijkste graadmeter: hoe tevreden mensen zijn over het product. Daaruit is onderstaande selectie gekomen. We hopen dat je een goede keuze kan maken. Alvast heel veel (stil) plezier met je geluidloze waterkoker!

De Beste Stille waterkoker – Top 7:

Deze mooie waterkoker van Dualit is niet alleen erg prettig om naar te kijken, hij is ook nog eens heel stil tijdens het kookproces. Het apparaat heeft een QuietMark, dat wil zeggen dat het geluidsniveau is gemeten en erg stil is bevonden. Daarnaast is het vermogen van dit product 3000 watt, waardoor je water snel gekookt is. Er past 1,7 liter water in, en het apparaat weegt zo'n 2 kilo.
More details +
Pluspunten:
 • Stille en snelle waterkoker
 • Goede, stevige kwaliteit
Minpunten:
 • De prijs (niet goedkoop)
Dit is wat ons betreft een topper, omdat het een waterkoker is die zowel stil is, als heel veel handige functies heeft. Een perfecte combinatie wat ons betreft! Het geluid van dit apparaat gaat maar tot 70 dB, wat vrij stil is. Daarnaast heeft deze water 5 verschillende in te stellen water temperaturen. Dat is met name erg prettig als je perfecte thee wilt zetten. Maar ook voor bijvoorbeeld babyvoeding - de stand van 40 graden is daarvoor handig, net als de steriliseerfunctie die op het apparaat zit. Het vermogen van dit apparaat is 2400 watt.
More details +
Pluspunten:
 • Heel veel handige functies: meerdere temperaturen kiezen, een steriliseerfunctie, warmhoudfunctie en extra lage temperatuur voor babyvoeding
 • Stille waterkoker
Een stille en snelle waterkoker is deze Buckingham waterkoker van Russell Hobbs. De technologie van het apparaat is speciaal toegespitst op het maken van zo min mogelijk geluid tijdens het water koken: zo'n 69 dB. Daarnaast heeft het product een flink vermogen van 3000 watt. Daardoor heb je in 45 seconden al kokend water - dat is vrij snel! Er past 1,7 liter in het apparaat, en je kunt aflezen hoeveel kopjes water je erin hebt gedaan. Dat maakt het handig als je losse kopjes thee of kokend water wilt kunnen zetten. En dat is lekker zuinig in het gebruik. Een top waterkoker wat ons betreft.
More details +
Pluspunten:
 • Snel
 • Stil
Minpunten:
 • De buitenkant kan heet worden
 • De waterkoker kan wat sneller gaan roesten
Een fijne waterkoker die weinig geluid maakt, deze Russell Hobbs Compact Home van glas. Het geluidsniveau komt niet boven de 65 dB uit, wat lekker stil is. Daarnaast ziet de waterkoker er extra mooi uit door de glazen buitenkant. Je kan dan mooi zien hoe het kookproces van het water eruit ziet. Daarnaast is de waterkoker extra klein: er kan slechts 0,8 liter water in. Dat is met name prettig als je op zoek bent naar een kleine waterkoker, om bijvoorbeeld ruimte te besparen in de keuken.
More details +
Pluspunten:
 • Mooie glazen waterkoker
 • Maakt weinig geluid
Een ideale waterkoker voor thee is deze Tea Maker van Sage. Je hebt keuze uit meerdere instellingen, bijvoorbeeld speciaal voor zwarte of groene thee, de sterkte van de thee en de temperatuur van het water. De theeblaadjes kun je zelfs de avond van tevoren erin doen, om te zorgen dat je de volgende ochtend rond een bepaald tijdstip perfecte thee klaar hebt staan! De Tea Maker kan de thee automatisch onderdompelen, zodat de sterkte goed bepaald kan worden en de thee op precies de goede manier wordt bereid. Hiernaast is deze waterkoker lekker stil: met een geluid van 65 dB is het zelfs een van de stilste die op de markt verkrijgbaar is. Daarnaast zit er een warmhoudfunctie op, tot 60 minuten.
More details +
Pluspunten:
 • Ideale waterkoker voor perfecte thee: niet alleen temperatuurinstellingen, maar ook automatische onderdompeling, en het instellen van de sterkte van de thee
 • Stille waterkoker
Minpunten:
 • Het is geen kleine investering qua prijs
Wanneer je maar weinig ruimte hebt in huis, is een waterkoker van Tefal een goede keus. Deze kleine waterkoker heeft een totale inhoud van 0,8 liter en is daardoor lekker compact. Daarnaast heeft het ook een handige droogkookbeveiliging waardoor je hem niet kan aanzetten wanneer er te weinig water in zit. Door de neutrale kleuren past deze waterkoker in elke keuken en dankzij het formaat kan je hem ook makkelijk meenemen op reis. Volgens gebruikers is deze waterkoker vrij stil en snel. Dat is nog mooi meegenomen!

Hoe maak je een waterkoker nog stiller?

Hoeveel lawaai de waterkoker zélf maakt, is natuurlijk de grootste graadmeter als je op zoek bent naar een goede geluidloze waterkoker. Maar als je eenmaal een stille waterkoker in huis hebt, dan zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen, om te zorgen dat de waterkoker niet méér lawaai maakt dan nodig.

De ondergrond

Waar de waterkoker op staat, bepaalt namelijk ook voor een deel hoeveel geluid het kookproces maakt. Heb je het apparaat bijvoorbeeld op een RVS aanrechtblad staan, dan maakt dit meer geluid dan bijvoorbeeld een houten ondergrond. Om het geluid zachter te maken, zou je bijvoorbeeld een (hittebestendig) matje van kunststof onder het apparaat kunnen leggen. Of een andere ondergrond, zoals een massief werkblad. In de regel zou je kunnen zeggen dat een harde ondergrond zorgt voor meer lawaai dan een ondergrond met meer textuur, zoals een tapijt of een matje met textuur.

Een volle of lege kast/ruimte

Dat klinkt misschien wat raar, maar we bedoelen dat een lege kast of ruimte kan gaan werken als versterker van het geluid, als de waterkoker hierop staat. Als een soort klankkast dus. Het galmt dan wat meer door. Staat het apparaat op een volle kast, dan zal dit minder lawaai maken.

Het water zelf?

Je hoort weleens dat de kwaliteit van water zelf ook kan bepalen in hoeverre de waterkoker meer geluid maakt. Nu hebben we hier geen bronnen of bewijzen voor, maar het is goed om deze optie mee te nemen in je oordeel. Dit heeft met name te maken met de “hardheid” van het water. Dit verschilt per gemeente.

Ideeën over geluidloze waterkokers?

We hopen natuurlijk dat het kopen van een geluidloze waterkoker al genoeg zal helpen tegen het lawaai! In principe gaan we er ook vanuit dat bovenstaande waterkokers gewoon zullen zorgen voor wat meer rust in je keuken. En dus meer rust in je hoofd 🙂

Heb je aan de hand van dit artikel opmerkingen of tips? Dan horen we dat natuurlijk graag! Hoe meer kennis over stille waterkokers, hoe beter. We kunnen mensen dan nóg beter helpen met het maken van een keuze. Om een bericht achter te laten, kun je naar beneden scrollen, en daar het reactieformulier invullen. Alvast bedankt, en hopelijk heel veel plezier met je geluidloze waterkoker!

3 Opmerkingen
 1. Ik ben benieuwd hoeveel dB de Russell Hobbs Legacy behaald? Dit kan ik nergens terug vinden.

  • Beste Karin,
   Dank voor je reactie. De Russel Hobbs Legacy is inderdaad een wat aparter geval in deze lijst, omdat de meningen erover online erg verschillen. En dan met name als je het hebt over het geluidsniveau. Bij de ene webshop wordt deze waterkoker als erg stil beschreven, en bij de andere wordt gezegd dat de waterkoker een geluidsniveau van 80 dB heeft.
   We hebben het inmiddels aangepast in onze omschrijving, zodat het aan ieder zelf is om te kijken of het nu echt een stille waterkoker is, of niet. Mocht blijken dat steeds meer mensen deze waterkoker niet als stil ervaren, dan halen we hem uit de lijst!
   Mvg, het Waterkokerwijzer team

 2. Een ouderwetse waterkoker met het element zichtbaar is volgens mij het stilste.
  Lawaai komt doordat het afgesloten deel met het element een klankkast wordt.
  Ik heb de oude lelijkerd weer terug op het werkblad!

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo