Waterkoker met temperatuurregeling

Zoek je de beste waterkoker met temperatuurregeling? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een mooi overzicht gemaakt van de beste waterkokers met temperatuurregeling. Er zijn veel verschillende soorten waterkokers te koop, maar door onderstaande lijst te gebruiken, weet je in ieder geval dat je een kwalitatief product in huis haalt.

Een waterkoker met instelbare temperaturen is modern, betaalbaar en ook nog eens erg praktisch. Wij zijn er zelf ook echt gek op. Je hebt zoveel meer opties dan met een gewone waterkoker! Zo kun je de perfecte thee klaarmaken, want sommige soorten thee moet je zeker niet tot 100 graden verhitten – daar gaat de smaak van achteruit.
Verder kun je met een waterkoker met temperatuurregeling het water op precies de goede warmte krijgen voor babyvoeding en je hoeft nooit meer je handen te branden aan kokend water. Én als je haast hebt, stel je het water in op een wat koudere temperatuur, zodat je meteen kan beginnen met drinken 😉 

Waterkoker met temperatuurregeling kopen: waar let ik op?

Elke waterkoker is weer net iets anders. Het hangt van je eigen eisen en voorkeuren af, welke je uiteindelijk in huis zult halen. Natuurlijk is het belangrijk dat je kijkt naar wat voor stijl je zoekt: wil je een moderne of juist een klassieke waterkoker? Hierbij kiest iedereen iets wat binnen je eigen smaak past, en natuurlijk in de stijl van je keuken
Maar waar let je nou eigenlijk nog meer op bij het kopen van een waterkoker met temperatuurregeling?

 • Ten eerste: de verschillende temperaturen. Hoeveel temperaturen wil je kunnen instellen? Dit verschilt namelijk per waterkoker. De ene waterkoker heeft 4 verschillende temperatuurinstellingen, en de andere bij wijze van spreken 100. 
 • De temperatuurregeling op het apparaat: hoe wil je je waterkoker  kunnen bedienen? De ene waterkoker heeft knopjes, en de andere een schermpje waarop je de warmte van het water in kan stellen. Er zijn zelfs waterkokers te koop, die je kunt bedienen via je smartphone – de zogenaamde “smart” waterkokers. 
 • De grootte van de waterkoker. Dit hangt af van de hoeveelheden water die je graag in één keer wilt kunnen koken. Een grote waterkoker kan handig zijn als je in een groot gezin woont, of als je ook kokend water voor tijdens het koken wilt kunnen gebruiken. Mocht je telkens maar kleine beetjes kokend water nodig hebben, dan kan een kleinere waterkoker weer handig zijn – en minder ruimte in de keuken innemen. 
 • Sommige waterkokers met temperatuurregeling zijn speciaal ontworpen voor theedrinkers. Deze waterkokers hebben namelijk soms een ingebouwde theefilter. Drink je vaak thee dan kan dit erg handig zijn, omdat je zo ook geen extra theepot meer nodig hebt.
 • Wil je dat de waterkoker een warmhoudfunctie heeft? Het water wordt dan op de gewenste temperatuur gehouden, helemaal automatisch. Dan hoef je niet telkens de waterkoker opnieuw aan te zetten.
 • Wat voor materiaal kies je? Wil je een glazen waterkoker, of eentje van RVS? Sommige waterkokers met instelbare temperaturen hebben ook nog eens gekleurd licht dat aangeeft hoe heet je water is. Bijvoorbeeld: bij 80 graden is de waterkoker groen, bij 90 graden rood, en bij 100 graden geel. 
 • Let er bij je aankoop op dat de waterkoker snel zijn werk doet. Hoe recenter de waterkoker op de markt is gebracht, hoe sneller deze vaak ook is (oude waterkokers zijn nou eenmaal wat minder snel). De beste snelle waterkokers kun je trouwens vinden in ons artikel hierover. 
 • Naast snelheid is het ook erg belangrijk dat de waterkoker met verschillende temperatuurinstellingen, stil is en dus geen lawaai maakt. Ben je hier specifiek naar op zoek, bekijk dan ook eens onze selectie met de beste stille waterkokers

Beste waterkoker met temperatuurregeling: Top 10

Beste keuze
Espressions Smart Kettle
Het is niet de eerste keer dat we deze waterkoker als beste uit de test hebben laten komen. En dat is niet voor niets! Deze waterkoker van Espressions heeft zoveel functies, daar word je gewoon blij van 🙂 Niet alleen heeft deze waterkoker 5 verschillende instelbare temperaturen vanaf 40℃, ook zit er een warmhoudfunctie en een steriliseerfunctie op. De online reviews liegen er trouwens ook niet om. Een echte aanrader dus!
Een uitstekende energiezuinige waterkoker is de Styline van Bosch. Deze waterkoker heeft namelijk een vermogen van 2400 Watt en heeft daardoor minder tijd nodig om water aan de kook te brengen. Daarnaast zijn er nog 3 andere opties om je water te verhitten, waardoor je niet elke keer het water tot 100 graden hoeft te laten komen wanneer je alleen 80 graden voor je groene thee nodig hebt. Het apparaat heeft een strak design en een handig plateau waarop je de ketel kan neerzetten. Met een druk op de knop begint hij met het verhitten en je hebt zelfs een functie om het water warm te houden voor wanneer je op een later moment nog een kop thee wil. De waterkoker heeft een warmhoudfunctie tot 30 minuten en er past een redelijke hoeveelheid water in, namelijk anderhalve liter. De waterkoker is gemakkelijk te bedienen, heeft een inhoudsindicator en een kalkfilter. En wat we ook heel belangrijk vinden: het product krijgt behoorlijk goede online reviews!
More details +
Pluspunten:
 • Goede kwaliteit
 • Meerdere temperatuurstanden en warmhoudstand
 • Mooi strak design, in meerdere kleuren verkrijgbaar
Minpunten:
 • De waterkoker is niet goedkoop, maar heeft wel een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je krijg dus veel kwaliteit en functies voor deze prijs
Deze waterkoker van Siemens is een zeer kwalitatief apparaat. Er zijn meerdere temperatuurstanden mogelijk (4 standen, tussen de 70 °C en 100°C) wat de waterkoker erg geschikt maakt voor het maken van thee. Daarnaast kun je met de warmhoudstand zorgen dat het water tot een half uur lang warm wordt gehouden. Er past 1,5 liter water in. Je kan vanaf de buitenkant zien hoeveel water je erin hebt gegoten. Er zit een LED display bij, waarop  je de instellingen kunt zien. Een degelijke keuze!
More details +
Pluspunten:
 • Meerdere temperatuurstanden
 • Warmhouden van het water tot 30 minuten
Minpunten:
 • De binnenzijde van de behuizing is van kunststof
Dit is wat ons betreft een topper, omdat het een waterkoker is die zowel stil is, als heel veel handige functies heeft. Een perfecte combinatie wat ons betreft! Het geluid van dit apparaat gaat maar tot 70 dB, wat vrij stil is. Daarnaast heeft deze water 5 verschillende in te stellen water temperaturen. Dat is met name erg prettig als je perfecte thee wilt zetten. Maar ook voor bijvoorbeeld babyvoeding - de stand van 40 graden is daarvoor handig, net als de steriliseerfunctie die op het apparaat zit. Het vermogen van dit apparaat is 2400 watt.
More details +
Pluspunten:
 • Heel veel handige functies: meerdere temperaturen kiezen, een steriliseerfunctie, warmhoudfunctie en extra lage temperatuur voor babyvoeding
 • Stille waterkoker
Een prachtige klassieke waterkoker van een goed merk. Dat is dit product van KitchenAid. Deze waterkoker kun je kopen in het rood, zwart, wit, grijs en crème. Het grootste voordeel van deze vintage waterkoker is dat je de temperatuur van tevoren kan instellen. Er zit een schuifje aan de zijkant van de waterkoker waarbij je temperaturen tussen de 50 en 100 ºC kan instellen. Het apparaat stopt dan automatisch met opwarmen als het water de juiste temperatuur heeft bereikt.
More details +
Pluspunten:
 • Mooi design, verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Temperatuur is van tevoren in te stellen
Minpunten:
 • Niet goedkoop
 • Vrij zwaar (2,8 kg) dus lastiger om op te tillen
Een absolute top waterkoker voor theeliefhebbers is deze van WMF! Je kunt kiezen uit zes verschillende temperatuurinstellingen, tussen de 60 en de 100 graden Celcius. In de waterkoker zit een zeef verwerkt, zodat je daar je thee (of gember bijvoorbeeld) in kan doen. Deze zeef kun je erin doen of eruit laten, daar kun je zelf voor kiezen. De waterkoker is van RVS met glas, dus misstaat zeker niet op je keukenblad. Daarnaast krijgt het apparaat hele goede online klantbeoordelingen. Een aanrader dus!
Een mooie waterkoker met verschillende temperaturen die je kunt instellen. Namelijk 5 verschillende. Zo kun je de temperatuur van het water aanpassen op de thee die je wilt klaarmaken bijvoorbeeld. Er zit daarnaast ook een warmhoudfunctie op het apparaat, zodat het water wat langer heet blijft. Dan hoef je de waterkoker niet telkens opnieuw aan te zetten. Er zit een zeef in de waterkoker verwerkt, wat erg handig is als je gebruik wilt maken van verse theeblaadjes. Daarnaast is het glas van de behuizing erg kwalitatief.
Een wat bijzonderder apparaat is deze glazen waterkoker van ProfiCook, ook wel Theestation genoemd. Daarnaast kun je hem trouwens ook als koffiestation gebruiken. Het apparaat bestaat uit twee glazen kannen, een kan waarin je het water kookt en een andere kan waarin je de thee of koffie in warm kunt houden. Origineel en handig dus! Je kan de temperatuur van het water instellen tussen de 70 en 100 graden, waarbij je eindeloos kan variëren, doordat je het per graad kan instellen. Ook kun je de vaste instellingen gebruiken, waarbij je precies de goede temperatuur hebt voor je kopje thee of koffie.
Deze snelle waterkoker van AEG beschikt over een turbofunctie. Dat wil zeggen, dat je binnen één minuut al kokend water hebt voor bijvoorbeeld een kop thee. Daarnaast kun je verschillende temperaturen instellen, zodat je je water op precies de goede warmte kan koken. De waterkoker is veilig in gebruik, heeft een kalkfilter en heeft aan de zijkant een doorzichtig stuk, zodat je goed kan zien hoeveel water er nog in het apparaat zit.
Deze waterkoker van Cuisinart is een hele goede keuze als je gaat voor kwaliteit. Het apparaat heeft aan de buitenkant verschillende knoppen zitten, zodat deze gemakkelijk te bedienen is. Via deze knoppen kun je zes verschillende temperaturen kiezen. Dat is ideaal voor als je verschillende soorten thee wilt kunnen maken, bijvoorbeeld. Of als je je mond niet wilt hoeven te branden aan kokend water. Ook kun je na het koken van het water, zorgen dat de waterkoker het water warm houdt. Dan hoef je hem niet telkens opnieuw aan te zetten. Een hele goede en mooie RVS waterkoker wat ons betreft!

Waterkoker met instelbare temperaturen: wat kun je er allemaal mee?

Een waterkoker met temperatuurregeling is natuurlijk erg handig als je, om verschillende redenen, de warmte van het water wilt kunnen instellen. Graag leggen we je hieronder nog wat meer uit over alle verschillende toepassingen van dit soort waterkokers.

 • De perfecte thee kunnen bereiden. De warmte van het water heeft invloed op de kwaliteit van je thee. En als je van thee houdt, dan is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je deze zo goed mogelijk kan klaarmaken!

  We zetten de verschillende temperaturen graag even voor je op een rijtje:
  – Groene thee: 80 ℃
  – Zwarte thee: 95 ℃
  – Witte thee: 90 ℃
  – Kruidenthee: 95 ℃
  – Rooibos thee: 95 ℃
  – Oolong thee: 90 ℃
  – Matcha: 80 ℃
  – Koffie: 95 ℃

 • Een waterkoker met instelbare temperatuur voor babyvoeding. Voor het bereiden van babyvoeding is het belangrijk dat het water op de juiste temperatuur is. Dit is vaak zo’n 40 ℃. Te heet water kan natuurlijk erg vervelende gevolgen hebben, en te koud water bezorgt een baby nogal eens buikkrampjes. Om te zorgen dat de voeding op precies de goede temperatuur is, komt een waterkoker met temperatuurregeling erg goed uit. Let wel goed op als je een aankoop doet, want niet alle waterkokers kunnen op 40 graden worden ingesteld!
 • Een waterkoker met temperatuurregeling is veiliger. Met name als je de temperaturen niet hoog instelt. Er gebeuren veel ongelukken met kokend water. Met allerlei brandwonden tot gevolg. Dit kun je voorkomen als je het water op een iets koudere temperatuur instelt. 
  Ook hoef je minder snel je tong te branden. Als je kinderen een kopje thee of warme chocomelk wilt geven, dan stel je de waterkoker in op een lagere temperatuur, zodat ze meteen kunnen beginnen met drinken – zonder veiligheidsrisico’s. 
 • Ook tijdens het koken is het niet altijd handig om kokend water te gebruiken. Bepaalde sauzen bijvoorbeeld, of soepen, moeten verhit worden maar niet gekookt. Stel de waterkoker in op de juiste warmte en je kunt meteen gemakkelijk verder koken. 
 • Veel waterkokers met temperatuurregeling hebben tevens een warmhoudfunctie. Het water in het apparaat wordt dan automatisch warm gehouden, bijvoorbeeld tot een uur nadat je het water gekookt hebt. Dat kan erg handig zijn als je af en toe een kopje warm water wilt kunnen pakken! Je hoeft dan zelfs geen thermoskan of thermosfles meer te gebruiken om heet water warm te houden. 
 • Sommige waterkokers met temperatuurregelaar beschikken ook over een steriliseerfunctie. Het water wordt dan aan de kook gebracht, en blijft 5 minuten lang door koken. Door de lange kooktijd wordt het water ontdaan van mogelijke schimmels en bacteriën. Hierdoor kun je besmetting voorkomen, wat goed van pas kan komen bij baby’s of zieken.

We hopen dat we je verder hebben kunnen helpen bij het uitkiezen van een waterkoker die bij je past! In dat geval is ons doel behaald en zijn we erg blij dat je waarschijnlijk veel plezier zult beleven aan je nieuwe product 🙂 
Heb je nog vragen of opmerkingen aan de hand van onze uitleg? Dat mag! Laat dan een berichtje achter via ons reactieformulier hieronder, of via het contactformulier. Want we zijn natuurlijk altijd geïnteresseerd in andermans ervaringen. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WaterkokerWijzer.nl
Logo